22 Aralık 2013 Pazar

Baba Yapımı Labirent

 
Babamız dün çok güzel bir oyuncak yaptı bize :Labirent
Dün akşam çok uykusu olduğu için yeni oyuncağına pek pas vermeyen Ali Deniz bugün sabah tam 8 tur oynadı oyuncağıyla :)
Şöyle oynuyoruz : Labirentin bir bölmesine ben (örneğin kırmızı) büyük boy boncuğumuzu koyuyorum .Ali Deniz de aynı renkteki topu labirentin diğer baştaki bölmesine (yani en uzak yerine ) koyarak topu bir çubuk yardımıyla deliklerden geçirerek ilerletiyor. Ve kırmızı boncuğa ulaşmaya çalışıyor. Bu esnada da hangi yolu izleyeceğini kendisi deniyor ve buluyor . Oyunu biraz zorlaştırmak adına bazı delikleri tek yönlü geçişe uygun hazırlamış Babamız. Yani kapakçığını kesmemiş. Bir taraftan geçebilen top aynı deliğin diğer yönünden geçemiyor .Kuzucuk da yön değiştirip kendisine yeni bir yol bulmaya çalışıyor. Çok beğendiğim, çok sevdiğim ,çok içime sinen, ve faydasına çok inandığım bir oyuncak oldu bu kesinlikle. Hem el kaslarını kullanması, hem zihinsel gelişme ve analitik düşünmesi, hem yer-yön kavramının pekişmesi ,hem de akıl yürüterek hedefe ulaşacak bir yol belirlemeye çalışması ... Hepsi var burada :)



7 yorum:

  1. Çok güzel gerçekten..Babanızın ellerine sağlık.Bende pipetlerle farklı bir versiyonunu görmüştüm geçen..Denemek lazım her ikisini de..Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Çok güzelmiş elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. yine döktürmüş babanız ellerine sağlık valla bayıldım

    YanıtlaSil
  4. Wayyy wayyy wayyyy babaniz yine yapmis yapacagini harika olmus ellerinize saglik ve alideniz kuzumunda dikkatine saglik oyle dikkatli dikkatli nasilda oynuyor masallahhhh ama babaya helal olsun vallaa burdan guzel dileklerimizi ilet devamini bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
  5. bu tek kelimeyle harika babanıza ve oyuncağının hakkını vererek oynayan Ali Deniz'e gelsin alkışlar;)

    YanıtlaSil
  6. aaa bu çok yaratıcı bir fikir. çok beğendim, gerçekten babanızın eline sağlık. çok yönlü bir oyuncak olmuş, keşke bizimki de yapsa diyeceğim ama.. tamam hayatım az sonra bakarım modunda beni geçiştiriyor şimdilik.

    YanıtlaSil