30 Kasım 2013 Cumartesi

Zeynep'in Kırmızı Çizmeleri


2.yaşıyla birlikte oğlumun kitap arşivine daha bir özen göstermeye başladım artık.
Zaten 6. ayından itibaren kitaplarla tanışmış olan oğluma, bazı istisnalar olsa da hemen hemen her gece uykudan önce mutlaka kitap okuyorum.İlerde bu alışkanlığımızın faydalarını görürsem ne mutlu bana :)


'Zeynep'in Kırmızı Çizmeleri ' isimli kitabımız Türkiye İş Bankası Kültür Yayınlarından.
Konusu kısaca şöyle:
Dışarda kar yağdığını gören Zeynep kedisiyle birlikte Kardam Adam yapmaya gitmek istiyor. Ancak annesi terliklerle dışarı çıkamayacağını , ayağına kırmızı çizmelerini giymesi gerektiğini söylüyor. Bunun üzerine Zeynep kedisiyle birlikte evin heryerinde kırmızı çizmelerini aramaya başlıyor. Bir sürü kırmızı şey buluyor ama kırmızı çizmelerini bir türlü bulamıyor.En sonunda bakmadıkları tek yere ,merdivenlerin altındaki küçük dolaba bakıyorlar ve kırmızı çizmeleri burada buluyorlar.Zeynep kırmızı çizmelerini doğru şekilde ayağına giymeyi başarıp dışarı çıktığında ise artık gökyüzünde güneşin parladığını ve karların eridiğini görüp üzülüyor.Bu sefer de annesi ona başka bir oyun buluyor ve kırmızı çizmeleriyle su birikintilerinin içinde hoplayıp etrafa su sıçratma oynuyor annesiyle birlikte.









1 yorum:

  1. Bu arada birer yagmur cizmesi almak lazim simdi bizimkilerde tutturur bu kitabi okuyunca bende su sicraticammmm diye :)

    YanıtlaSil