23 Kasım 2013 Cumartesi

Kurbağalarımızın Tangramdan Evleri

İşe başlayınca öğlenleri 1 saat dinlenme sürem var malum. Ben de bu zamanı bol bol oyuncakçı gezerek değerlendiriyorum. Her ne kadar Babamız bu duruma benim kadar sevinmese de ;)


Yeni alınan oyuncaklarımızın içinde kocaman bir kutu dolusu tangram ile bu sevimli renkli kurbağalar var. Henüz tangramlarla yeni tanışan oğluş ilk gün nedense pek pas vermedi yeni oyuncağına. Ancak ikinci gün ani bir dönüşle neredeyse 1 saat boyunca oynadı onlarla. Ev yaptı, dondurma yaptı vs. Son olarak da zıp zıp zıplayan renkli kurbağacıklarımıza tahsis etti bu evleri :) 


Tangram doğum yeri Çin olan , adı Türkçe'ye  'Yedi Parçalı Akıl Oyunu ' olarak çevrilmiş bir yaratıcı zeka oyunudur. Amaç yedi farklı geometrik şekli kullanarak çeşitli insan veya hayvan figürleri oluşturmaktır.  Yurtdışında ilaç dışı yöntem olarak dikkat eksikliği tedavisinde kullanılmaktadır. Ayrıca geometriyi sevdirmek , uzamsal -görselleştirme becerileri kazandırmak ,şekilleri sınıflandırmak ,uyumlu ve benzer olanları tanıtmak gibi faydaları da var. 




3 yorum:

  1. Ben Balca ya sevdiremedim ama Ali Deniz e masallah bu yazidan sonra biraz daha oynayalim ;)

    YanıtlaSil
  2. çok güzelmiş yeni oyuncaklarınız. Bende böyle büyük tangramlardan istiyorum artık zamanı geldi... Örüntüler yetersiz kalıyor

    YanıtlaSil
  3. bende bi kaç yere sorum bulamadım.örüntü bloklarını birleştirin dedi bi yerde.sizce ii sonuç alınır mı.yada nerden aldınız?

    YanıtlaSil